tiistai 16. elokuuta 2016

Kun aurinko häviää

Nyt tulee höpöttelyä sellaisesta tuotteesta mihin en normaalisti ikinä hairahda,nimittäin itseruskettavasta.

Olen NIIN vaalea ja vartaloni iho on NIIN kuiva etten koskaan käytä itseruskettavia. Atooppinen iho on usein sen verran "vaurioitunut" että vaikka sen kuorii ja kosteuttaa ennen itseruskettavaa,on lopputulos silti läikikäs ja todella vaalealla iholla yleensä oranssi. Olen korkeintaan uskaltautunut käyttämään päivettäviä tuotteita enkä niitäkään järin hyvällä menestyksellä.


Ziajan Subtle Bronze* kasvovoiteesta puhutaan Sokoksen sivuilla itseruskettavana kasvovoiteena mutta mielestäni tämä on varovaisesti päivettävä. Tämä on ollut muutenkin todella jännä tuttavuus!

Voide tuoksuu persikalle ja levittyy todella ohuena kasvoille. Ensimmäinen ajatukseni tästä oli että tämänhän on pakko jättää iho todella kuivaksi. Ei.

Levitettäessä tämä tuntuu lähes geelivoiteen kevyeltä mutta levityksen jälkeen ÖLJYISELTÄ. Sanoisin siis omista kokemuksista että tämä on poikkeuksellisen kosteuttava päivettäväksi tuotteeksi. Kesäaikaan minulle tämä tuntuu turhankin raskaalta mutta sitten kävin miettimään - miten täydellinen tämä voisikaan olla kalpeimmille vuodenajoille juurikin tuon öljyisyyden takia?

Tässä vielä INCI siitä kiinnostuneille:
Aqua (Water)
Caprylic/Capric Triglyceride
Glycerin
Isopropyl Myristate
Glyceryl Stearate
PEG-100 Stearate
Cetyl Alcohol
Dihydroxyacetone
Propylene Glycol
Amber (Succinum) Extract
Sodium Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer
Isohexadecane
Polysorbate 80, Panthenol
Tocopheryl Acetate
Glycine Soja (Soybean) Oil
Arachis Hypogaea (Peanut) Oil
Juglans Regia (Walnut) Shell Extract
Dimethicone, PEG-8, Tocopherol
Ascorbyl Palmitate
Ascorbic Acid
Citric Acid
Phenoxyethanol
Methylparaben
Ethylparaben
Benzyl Alcohol
Parfum (Fragrance)

Näin nopeasti kurkkaamalla tuo listalla kolmantena näkynyt glyseriini selittääkin osan kosteuttavuudesta. Isot pisteet myös merkille siitä että hajusteet ovat viimeisenä! Tämä ei välttämättä pähkinäallergisille sovi nimittäin koostumuksessa näyttää olevan niin pähkinäöljyä kuin uutettakin. Tärkeimmiksi vaikuttaviksi raaka-aineiksi merkin sivuilla mainitaan B5-vitamiini ja E-vitamiini.


Kävin lukemassa muutaman ulkomaalaisen bloggarin arvioita tästä ja he vaikuttivat pettyneiltä. He odottivat selkeää sävyä.

Niinkuin sanoinkin,mielestäni tämä on ennemminkin päivettävä enkä ollut väärässä. Vasta toisen levityskerran jälkeen huomasin seuraavana aamuna meikatessani että kerrankin jo minulla päivittäin käytössä oleva meikkivoide ei näytä tummalta. Jostain syystä kaulani on vielä valkoisempi kuin kasvojeni iho ja hihkuinkin riemusta että pääsen vihdoin tasoittamaan tuota rasittavaa sävyeroa.

Sanoisinkin tämän olevan parhaimmillaan todella vaalealla iholla johon normaalit päivettävät tai itseruskettavat saavat aivan liian suuren värieron aikaan. Ja toki niille jotka eivät vahingossakaan halua läiskiä tai rajoja kasvoihinsa! Itse taidan odotella tämän kanssa kuivempiin keleihin ja kokeilla kosteutustehoja uudelleen :)

Hintakin tässä on aivan kohdallaan,Sokoksella tämä maksaa kympin pintaan.


Käytetäänkö siellä itseruskettavia tai päivettäviä tuotteita?








*pr-näyte

2 kommenttia:

  1. Käytän yleensä keväällä, mutta muuten harvemmin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle ei saattas tehdä pahaa käyttää vähän useemminkin.. :P

      Poista